دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

طرح لباس بدقواره ترکیه برای سوریه

پیشنهاد سه مرحله‌ای آنکارا برای حل بحران دمشق
خبرگزاری میزان- مقامات ترکیه پس از کش و قوس های فراوان و در لفافه سخن گفتن، سرانجام موضع و نظر خود را برای آینده سوریه اعلام کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پس از کودتای نافرجام در ترکیه پیش بینی می شد که شاید مواضع این کشور علیه دولت و ملت سوریه اندکی تعدیل و از دشمنی های آنکارا علیه بشار اسد و دمشق کاسته شود.

البته این برداشت منطقی و اصولی بود چرا که در ماجرای کودتا، پرده ها از مقابل چشمان مقامات ترکیه کنار رفت و بسیاری از حقایق آشکار شد.

کودتای نافرجام ترکیه دوست و دشمن را برای ترکیه نشان داد. آنها اگر با چشمان باز به اتفاقات و ماجرای کودتا نگاه کنند متوجه می شوند که حتی سوریه که اکنون با دشمنی ترکیه روبر است، موضع بسیار منطقی و اصولی در قبال کودتا اتخاذ کرد.

ترکیه از زمان آغاز بحران در سوریه اصرار بر کناره گیری بشار اسد از دولت قانونی این کشور داشت.

مقامات آنکارا اعتقاد دارند با رفتن اسد آرامش به سوریه باز خواهد گشت. در حالی که رفتن اسد بر بحران دامن خواهد زد و تروریست ها قدرت بیشتری خواهند گرفت.

اما مقامات ترکیه همچنان در بحران کودتا به سر می برند و در این شرایط برای سوریه هم تصمیم می گیرند!

شاید اگر همراهی و همدلی کشورهای همسایه مانند ایران، سوریه و روسیه نبود، دولت اردوغان توان مقابله با کودتا را نداشت و اکنون یک سرنوشت دیگر برای او رقم می خورد.

مسائل داخلی با موضوع کودتا اکنون مهمترین مسئله ترکیه است. مقامات این کشور باید توان خود را برای کنترل کشور پس از کودتا صرف کنند و به دخالت های خود در بحران سوریه پایان دهند.

پس از شکست کودتا در ترکیه سیگنال هایی از سوی مقامات این کشور مخابره می شد که به نظر مثبت بود.

نخستین بار اردوغان اعلام کرد در جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره سوریه بحث و تصمیمات خوبی برای آن اتخاذ خواهد شد.

البته این خبر در همین اندازه باقی ماند و اردوغان از آن تصمیمات خوب و مهم چیزی نگفت.

اما سفر اردوغان به روسیه و دیدار او با پوتین، کارشناسان را بر آن داشت تا در تحلیل های خود پیش بینی کنند که این دیدار باعث چرخش ترکیه در قبال سوریه می شود.

گرچه از محتوای گفت وگوهای دو رئیس جمهوری نکته قابل توجهی درز نکرد اما می توان گمان برد که پوتین در باره سوریه به اردوغان چه گفته است.

روسیه خواهان ماندن اسد در قدرت است و اعتقاد دارد اگر قرار بر تغییرات سیاسی و ساختاری در سوریه است، باید از طریق رأی مستقیم مردم باشد.

مسکو می گوید این مردم هستند که باید سرنوشت خود را تعیین کنند. حتی دیگران نمی توانند درباره بودن یا نبودن اسد نظر بدهند.

جمهوری اسلامی ایران هم چنین اعتقادی دارد و می گوید باید ابتدا به نابودی گروه های تروریستی پرداخت سپس درباره دولت سوریه بحث خواهد شد.

سفر ظریف به ترکیه و دیدار او با همتای خود و رئیس جمهوری این کشور هم نشانه هایی از همگرایی برای حل بحران سوریه بود اما آیا ایران با طرح سه ماده ای ترکیه موافق است؟

برخی اطلاعات و اخبار دریافتی از منابع خبری می گویند روسیه و آمریکا بر سر بحران سوریه به توافقاتی دست یافته اند.

این توافقات مهم که می تواند اجرایی هم شود و بخشی از آن در حال اجرا است، شامل برکناری اسد از ریاست جمهوری سوریه نمی شود، اما در عوض آمریکا قصد دارد تا منطقه کردنشین سوریه را مانند کردستان عراق خودمختار کند.

آمریکا کردستان سوریه را برای خود می خواهد و در عوض روسیه در مابقی سوریه حضور و نفوذ داشته باشد. اسد هم همچنان در قدرت باقی بماند.

ترکیه از برنامه آمریکا برای منطقه کردنشین سوریه نگران است. نگرانی او به خاطر منطقه کردنشین خود است، چرا که سال هاست این خطه، ساز مخالف می زند و با دولت مرکزی درگیر است.

آنکارا از روندی که در کردستان سوریه پیش می رود احساس خطر می کند، می داند که اگر شرایط خودمختاری کردها در سوریه فراهم شود، دیگر نمی تواند بیشتر از این  کردهای ترکیه را مهار کند.

اما همه تحلیل ها و پیش بینی ها در باره چرخش ترکیه اشتباه از آب در آمد چرا که نخست وزیر ترکیه در پیشنهادی سه مرحله ای درباره بحران سوریه خواستار حفظ تمامیت ارضی این کشور شد و تأکید کرد بشار اسد در اداره بلند مدت سوریه نقشی نخواهد داشت.

اشاره ییلدریم نخست وزیر ترکیه به تمامیت ارضی سوریه و تأکید او بر حفظ آن نه برای دلسوزی بلکه نگرانی درباره منطقه کرد نشین ترکیه است.

بنعلی ییلدریم به خوبی می داند با خودمختاری منطقه کردنشین سوریه که با کمک آمریکا محقق خواهد شد، منطقه کردنشین ترکیه هم ساز مخالف خود را با شدت بیشتری خواهد نواخت.

آمریکا اکنون در شمال سوریه و منطقه کردنشین حضور دارد. بحران سوریه آنقدر شدید است که دولت مرکزی توان مقابله با همه گروه های تروریستی در همه جبهه ها را ندارد به همین خاطر، ضعف باعث شده است تا آمریکا هم به طور مستقیم در این کشور البته بدون دعوت دخالت کند.

نخست وزیر ترکیه در دفاع از حفظ تمامیت ارضی سوریه سخن گفته اما بدون بشار اسد، ترکیه چگونه می تواند به خود اجازه دهد در باره آینده سیاسی یک کشور اینگونه نظر دهد و تصمیم بگیرد در حالی که خود یک ماه پیش کودتای نظامی که با دخالت بیگانه همراه بود از سر گذراند؟

نخست وزیر ترکیه گفت: در آینده ای نزدیک شاهد نتایج امیدوار کننده ای درباره مساله سوریه خواهیم بود.

این نتایج امیدوار کننده درباره مسأله سوریه چیست؟ آیا مسببین بحران این کشور که ترکیه هم یکی از آنها است، نمی خواهند مسئولیت تبعات دخالت خود را در امور سوریه به گردن بگیرند؟

ییلدیرم از پیشنهاد سه ماده ای دولت خود برای حل بحران سوریه خبر داده است. این سه پیشنهاد چه می گوید؟

نخست وزیر ترکیه با بیان اینکه حل مساله سوریه بسیار نزدیک است، به سه پیشنهاد ترکیه اشاره می کند و می گوید؛ براساس آن مرزها مورد حفاظت قرار می گیرند و به حزب اتحاد دموکراتیک سوریه برای ایجاد یک دولت مستقل اجازه داده نخواهد شد و پس از حل همه مسائل، پناهجویان مستقر در کشورهای همسایه به سوریه باز خواهند گشت.

حزب دموکراتیک سوریه، همان کردهای این کشور هستند که با حمایت آمریکا توانسته اند گروه های تروریستی را از مناطق خود عقب برانند.


ییلدریم با بیان اینکه به همراه دیگر بازیگران منطقه ای مساله سوریه را حل خواهند کرد، گفت: براساس ماده اول تمامیت ارضی سوریه حفظ خواهد شد و به گروه هایی مانند حزب اتحاد دموکراتیک سوریه اجازه تشکیل دولت مستقل داده نخواهد شد. همچنین براساس ماده دوم، در دوره جدید ساختارهای سیاسی براساس مسائل منطقه ای، قومی و یا مذهبی اولویت بندی نخواهند شد زیرا در حال حاضر یکی از دلایل بروز مشکلات همین اولویت بندی هاست. در این کشور اولویت بندی دولت براساس مذهب انجام نخواهد شد و در دوره بلندمدت اصلاً جایی نخواهد داشت.

به گفته او، براساس ماده سوم، پس از اجرای کامل راهکار سیاسی در سوریه همه آوارگان و پناهجویانی که در کشورهای منطقه از جمله ترکیه پناهنده شده اند براساس یک برنامه مشخص به کشورشان باز خواهند گشت. نه تنها پناهجویان مستقر در ترکیه، بلکه پناه جویان سوری در اردن، لبنان و کشورهای دیگر نیز بازخواهند گشت.

طرح پیشنهادی ییلدریم دارای نواقص زیادی است. در این طرح هیچ اشاره به مبارزه با گروه های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره نشده است. با جود این گروه ها چگونه می توان مردم آواره سوریه را به کشور خود باز گرداند؟

سوریه اکنون یک ویرانه وحشتناک است. جایگاه کمک های دیگر کشورها از جمله ترکیه که در ویرانی آن نقش داشته در طرح ییلدیریم کجاست؟

همه چیز سوریه در این جنگ 5 ساله ویران شده است. تکلیف بازسازی آن چه می شود؟

به نظر می سد ترکیه در طرح پیشنهادی بیشتر به فکر خود است تا سوریه و مردم اش، مقامات این کشور با طرحی که ارائه داده اند، برای سوریه بریده، دوخته و می خواهند بر تن این کشور کنند. اما این لباس به تن سوریه نمی رود. چرا که بدقواره دوخته شده است.

منابع روسی خبر دادند درخواست روسیه برای شلیک موشک‌های «کالیبر» از حریم هوایی ایران و عراق

منابع روسی خبر دادند

درخواست روسیه برای شلیک موشک‌های «کالیبر» از حریم هوایی ایران و عراق

صواریخ کالیبر

منابع روسی از درخواست مسکو از ایران و عراق برای استفاده از حریم هوایی این دو کشور جهت شلیک موشک‌های بال‌دار کالیبر، خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ولادیمیر کوموییدوف» رئیس کمیته دفاع مجلس دوما و فرمانده سابق ناوگان دریایی روسیه خاطرنشان کرد: عراق و ایران کانالی هوایی برای عبور موشک‌های روسیه از حریم هوایی‌شان، ایجاد خواهند کرد.

کوموییدف، روز دوشنبه در گفت‌وگو با «روسیا الیوم» افزود: «به اعتقاد من، این امکان در دسترس ما خواهد بود. این‌که ما به این دو کشور کمک‌هایی ارائه دهیم و آنها به خاطر آنها از ما تشکر کنند مثلا امکان شلیک موشک‌های‌مان را از حریم هوایی‌شان فراهم کنند، تبدیل به یک سنت و عادت شده است. این مسئله هماهنگی است.»

فرمانده سابق ناوگان روسیه در دریای سیاه ابراز اطمینان کرد که حملات روسیه علیه مواضع تروریست‌ها در سوریه با موشک‌های بال‌دار «کالیبر» تاثیری مقبت بر روند عملیات نظامی در این کشور داشته باشد.

پیش از این، یک منبع نظامی دیپلماتیک روسیه اعلام کرده بود، روسیه از دولت‌های عراق و ایران خواسته است پرواز موشک‌های بال‌دار روسیه بر فراز آسمان کشورهای‌شان را فراهم کنند.

این منبع، که نامش فاش نشده است، به خبرگزاری «اینترفاکس» گفت: وزارت دفاع روسیه، «هفته گذشته از عراق و ایران خواست از حریم هوایی‌شان برای پرواز موشک‌های بالدار استفاده کند.»

وزارت دفاع روسیه، هفته گذشته از تصمیم این کشور برای برگزاری رزمایش موشکی در دریای خزر خبر داد.

بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، این رزمایش با هدف سنجش آمادگی ناوگان دریای خزر و همچنین مقابله با تهدیدهایی، که امنیت کشور را به مخاطره می‌اندازند از جمله تهدیدهای تروریستی برگزار می‌شود.

شوک روسیه به عربستان با به رسمیت شناختن شورای عالی سیاسی یمن

شوک روسیه به عربستان با به رسمیت شناختن شورای عالی سیاسی یمن

تهران - ایرنا - پایگاه خبری اخبارالساعه امروز (سه شنبه) نوشت: روسیه با به رسمیت شناختن شورای عالی سیاسی یمن، ائتلاف سعودی متجاوز به یمن را متعجب و غافلگیر کرد.

این پایگاه خبری به نقل از کاردار سفارت روسیه در صنعا ٬از تایید و حمایت کشورش از تشکیل شورای عالی سیاسی که حاصل اتحاد و ائتلاف جنبش انصارالله و حزب مشارکت مردمی به ریاست عبدالله صالح (رییس جمهور سابق این کشور) است، خبر داد.
اخبارالساعه این اقدام دولت روسیه را ضربه ای مهلک به کشورهای عضو ائتلاف ضد یمن به رهبری سعودی و نیز منصورهادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن توصیف کرد.
در این خبر آمده است: روسیه پیش از این نیز با مخالفت کردن با درخواست سازمان ملل از هیات های انصارالله و عبدالله صالح برای همکاری با اسماعیل ولد الشیخ، ضربه دیگری را بر پیکر ائتلاف وارد کرده بود.
نمایندگان مجلس یمن در اولین نشست خود پس از حدود دو سال، ضمن تایید تشکیل شورای عالی سیاسی متشکل از انصارالله و کنگره مردمی سراسری به ریاست علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین، به آن رای مثبت داد و به این ترتیب مجلس نمایندگان یمن، طرح تشکیل شورای عالی سیاسی را تصویب کرد.
این شورا در اولین نشست خود «صالح الصماد» را به عنوان رئیس و «قاسم لبوزه» را به عنوان نائب رئیس انتخاب کرد.
ریاست این شورا نیز به صورت دوره ای میان کنگره ملی یمن و متحدانش و همچنین انصارالله و متحدانش تعویض می شود و هم زمان گروه دیگر نیز به عنوان نائب رئیس شورا فعالیت می کند.
این شورا یک دبیرکل دارد که وظایف آن از سوی شورای عالی سیاسی تعیین خواهد شد.
این شورا وظایف خود را در قبال مقابله با تجاوز و مدیریت کشور و همچنین ترسیم سیاست کلی دولت بر اساس قانون اساسی انجام و با انتشار بیانیه ای آن را اعلام می کند.
به نظر تحلیلگران سیاسی، توافق سیاسی انصارالله و کنگره مردمی یمن یک رویکرد ملی و مردمی است که بار دیگر ماهیت مردمی جنبش انصارالله و واهی بودن ادعای تروریستی آن را ثابت کرده و در واقع 'انقلاب دوم مردم یمن' در مقابل متجاوزان خارجی ومزدوران داخلی بشمارمی آید.

استقرار بمب افکن‎های روسیه در پایگاه هوایی همدان+تصاویر

خبرگزاری میزان- پایگاه اینترنتی شبکه روسیه-24 مدعی شد که شماری از بمب افکن های روسیه برای مشارکت در عملیات ضد داعش در سوریه در پایگاه هوایی همدان مستقر شده اند.
به گزارش گروه بین المللخبرگزاری میزان، پایگاه اینترنتی شبکه روسیه-24 مدعی شد که بمب افکن های نیروی هوایی روسیه از نوع "تو-22-ام-3" برای مشارکت در عملیات ضد گروه تروریستی داعش در سوریه وارد فرودگاه نظامی همدان شدند.

بنابر گزارش این پایگاه روس زبان، استقرار جنگنده های روسیه در خاک ایران 60 درصد از زمان پروازها را کاهش می دهد.

بمب افکن های روسیه اکنون از فرودگاهی نظامی در جمهوری اوستیای شمالی در جنوب این کشور برای پرواز به سمت سوریه استفاده می کنند.

منابع روس پایگاه هوایی حمیمیم را برای استقرار بمب افکن های روسیه نامناسب اعلام کرده اند.


استقرار بمب افکن‎های روسیه در پایگاه هوایی همدان


استقرار بمب افکن‎های روسیه در پایگاه هوایی همدان

استقرار بمب افکن‎های روسیه در پایگاه هوایی همدان

بهرام بیرانوند: پسر منتظری باقیمانده آبروی پدر را فدای شهوترانی رجوی کرد

 







بهرام بیرانوند:

پسر منتظری باقیمانده آبروی پدر را فدای شهوترانی رجوی کرد

نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم تصریح کرد: فرزند منتظری که البته به عنوان جزیی از یک نقشه ضد ملی با انتشار فایل صوتی پدرش قبر منافقان شورشی را نبش کرد باقیمانده آبروی منتظری را فدای شهوترانی رجوی کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم یادداشتی به بهانه انتشار صوت منتظری نوشت.

 

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:



انتشار صوت منتظری در خصوص اعدام منافقین یعنی کسانی که 17 هزار ایرانی را شهید کرده‌اند بهانه‌ای شد تا دشمنان خارجی ملت و عده‌ای منافق وطنی برای تروریست‌های جاسوس اشک تمساح بریزند.

 

به نظر می‌رسد این یک خط است و باید منتظر انتشار سریالی مطالبی باشیم که توسط شبکه‌ای هوشمند به قصد صدمه زدن به ملت بزرگ ایران منتشر می‌شود.

 

همزمانی این انتشار با اخراج منافقین از عراق بی‌ارتباط نمی‌تواند باشد. منافقینی که داعیه نخست وزیری ایران و اداره کشور را داشتند، اینک دور از وطن در غربت آلبانی خواهند مرد.

 

آوارگی و بی آبرویی و روانی شدن در کمپ‌های فرقه‌ای نتیجه قهری اقدامات ضد انقلابی کسانی است که دستشان به خون ملت خود آلوده است و در سخت‌ترین شرایط جنگ ایران با صدام برای دشمن جاسوسی کرده‌اند.

 

ایجاد نا امنی در کشور و ترور حداقل 17 هزار نفر از مسئولان ومردم کوچه و خیابان بزرگترین خدمت منافقین به جبهه استکباری آمریکا بوده است. جر مضاعف آزادگان در اسارت، ناشی از شکنجه‌های روحی این منافقان جاسوس، سیاهه خیانت ایادی آمریکا (منافقین خلق) را سنگین‌تر کرده است.

 

حال در این شرایط و در اوج درگیری منطقه‌ای آمریکا با امت اسلامی و ملت بزرگ ایران وسط بگیر و ببند برجام بی‌حاصل و پر هزینه و بد عهدی‌های آمریکا، جو سازی‌های رسانه‌های دشمن و منافقین پوست انداخته وطنی یک چیز را آشکارتر می‌کند و آن تصمیم درست عزل بلندگوی منافقین (منتظری) و مجازات جاسوسان وطن فروش می‌باشد.

 

تصمیم امام در عزل منتظری ساده لوح تصمیم هوشمندانه‌ای بود که نظام را نجات داد و مانع از غلتیدن ایران بزرگ در دامن دشمنان شد. هیچ کجای دنیا به جاسوسی برای دشمن جایزه نمی‌دهند، اما منتظری در اثر نفوذ افراد و افکار شبکه نفاق از جاسوسان دفاع می‌کرد.

 

اعدام منافقین پس از دستگیری و محاکمه مقابله به مثلی بود در برابر آنهمه ترور و انفجار و کشتار جمعی و در نهایت جاسوسی برای صدام و آمریکا. منتظری ساده لوح لیست 17 هزار نفری شهدای ترور توسط منافقین را ندید اما اجرای قانون در خصوص بازماندگان حمله مرصاد او را آشفته کرد.

 

منتظری هدف القاء شیطان و شیطانک‌ها قرار گرفت و در مقابل منافع ملت ایستاد؛ در نتیجه در تنهایی جان داد. فرزند منتظری که البته به عنوان جزیی از یک نقشه ضد ملی با انتشار فایل صوتی پدرش قبر منافقان شورشی را نبش کرد باقیمانده آبروی منتظری را فدای شهوترانی رجوی کرد. الحق پسر کو ندارد نشان از پدر.