دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

حماس فقط به خاطر پول به آغوش ایران رفت!


به ادعای المانیتور، برقراری رابطه مجدد با تهران تنها راه پیش‌روی حماس برای تأمین نیازهای مالی و نظامی این گروه بود.


به گزارش افکارنیوز، پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی نوشت: حماس تصمیم گرفته است به روابطش با ایران پس از سال‌ها سردی به دلیل بحران سوریه ادامه دهد. نشانه‌های تمایل به نزدیکی روابط را می‌توان در اظهارات «موسی ابو مرزوق» و «اسماعیل هنیه،» معاونان رئیس دفتر سیاسی حماس، مشاهده کرد. 

 

ابو مرزوق در مصاحبه 15 ژوئن (26 خرداد) با تلویزیون الاقصی، ایران را برای نخستین بار پس از آن که حماس دمشق، پایتخت سوریه، را ترک کرد ستود. او گفت: حمایت ایران از مقاومت فلسطین به لحاظ لوجستیکی، آموزشی و مالی با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست. حمایت ایران روشن، علنی و همانند موضع سایر اعراب، مسلمانان و انسان‌های آزاده جهان از این مقاومت است.

 

به ادعای المانیتور، روابط حماس و تهران پس از آن که موج اعتراضات به سوریه رسید رو به سردی گذاشت. پس از آن که «خالد مشعل،» رئیس دفتر سیاسی حماس، دمشق را پس از سال‌ها سکونت در آن ترک کرد، جنجال زیادی به راه افتاد. 

 

اسماعیل هنیه در تماسی تلفنی با «علی لاریجانی» انتصاب مجدد او را در سمت ریاست مجلس شورای اسلامی تبریک گفت. در اطلاعیه‌ای که دفتر هنیه 3 ژوئن (14 خرداد) صادر کرد آمده بود: قصد ما از اهدافمان و راه مقاومت تخطی نمی‌کند و ما در ماندن در این مسیر (مقاومت در فلسطین) متعهد هستیم و از مسلمانان و اعراب می‌خواهیم به خاطر فلسطین و بیت‌المقدس متحد شوند. 

 

در ادامه این گزارش آمده است: اظهارات ابومرزوق و تلفن هنیه نشان می‌دهد تحولاتی در روابط تهران و حماس رخ داده است. با ازسرگیری حمایت‌های مالی ایران از حماس، روابط در حال بازگشت به شکل گذشته است.

 

یکی از رهبران ارشد حماس در غزه به المانیتور گفت در بحثی که در دفتر سیاسی حماس مطرح شد، اکثریت به ازسرگیری رابطه با تهران رأی دادند. به خصوص پس از آن که انتظارات در رابطه با عربستان رو به افول گذاشت.

 

یکی دیگر از رهبران حماس که او نیز تمایلی به فاش شدن نامش نداشت به المانیتور گفت روابط ایران و حماس هرگز پایان نیافت و تحت تأثیر هیچ مسئله‌ای در سالهای اخیر قرار نگرفت. ممکن است در بعضی سطوح در زمان‌های خاص کمی از شدت آن کاسته شده باشد؛ اما همچنان ادامه یافته است. دست‌کم به لحاظ نظامی تغییری در آن ایجاد نشده است.

 

وی افزود: تنها تفاوت این است که هم‌اکنون تهران و حماس تصمیم گرفته‌اند آن را علنی کنند و دیگر نیازی به مخفی نگه داشتن این رابطه وجود ندارد. 

 

به ادعای این گزارش، پس از انتصاب «آویگدور لیبرمن،» سیاستمدار راست‌گرای افراطی اسرائیل، در سمت وزیر جنگ و افزایش احتمال حمله اسرائیل به فلسطین، شاخه نظامی حماس، گردان‌های عزالدین قسام، به شدت به کمک مالی و نظامی ایران نیاز پیدا کردند. از طرف دیگر شاخه سیاسی نیز به حمایت علنی و عمومی یک کشور نیاز داشت.

 

در انتهای این گزارش ادعا شده است: بازگشت حماس به آغوش ایران در شرایط کنونی با توجه به شرایط داخلی خود و منطقه، تنها راه پیش روی این جنبش است. از طریق حمایت ایران حماس می‌تواند مانع جستجوهای اسرائیل برای یافتن تونل‌های مخفی در نوار غزه شود. تونل‌هایی که حماس از آن‌ها برای مقابله با اسرائیل استفاده می‌کند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد