دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

رئیس جمهوری پاکستان: بخاطر حرمین شریفین، احترام زیادی به عربستان قائلیم

رئیس جمهوری پاکستان: بخاطر حرمین شریفین،


احترام زیادی به عربستان قائلیم



اسلام آباد - ایرنا - 'ممنون حسین' رئیس جمهوری پاکستان در دیدار


هیات عالی پارلمانی عربستان گفت: پاکستان بخاطر حرمین شریفین،


احترام زیادی به حکومت و مردم عربستان قائل است.






به گزارش رادیو دولتی پاکستان، ممنون حسین روز چهارشنبه در دیدار عبدالله بن محمد بن ابراهیم الشیخ رئیس مجلس شورای عربستان که در راس هیاتی پارلمانی به اسلام آباد سفر کرده است، همچنین افزود: پاکستان به همکاری خود با عربستان برای مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داد.

وی روابط پاکستان و عربستان را عمیق توصیف کرد و گفت که دو کشور از مشترکات زیادی برخوردارند.
رئیس جمهوری پاکستان همچنین خواستار تقویت حضور سرمایه گذاران عربستانی به ویژه در حوزه های انرژی و زیرساختی در کشورش شد.
هیات عربستانی هم در این دیدار به رئیس جمهوری پاکستان اطمینان دادند که روابط میان دو کشور در آینده گسترده تر خواهد شد.
هیات پارلمانی عربستان که از دو روز پیش وارد اسلام آباد شده است، تاکنون علاوه بر رئیس جمهوری این کشور، با نخست وزیر، مشاور نخست وزیر در امور خارجی و روسای مجالس سنا و ملی پاکستان دیدار کرده است.
سفرهای رایج و پرتعداد هیات های بلند پایه عربستان به پاکستان در شرایطی انجام می شود که اکثریت افکار عمومی این کشور سیاست های عربستان و حمایت های مالی این کشور از گروه های افراطی و فرقه گرا در پاکستان را یکی از اصلی ترین عوامل مشکلات این کشور می دانند.
خبرگزاری رسمی عربستان، هدف از سفر رئیس مجلس این کشور به پاکستان را بررسی راهکارهای تقویت روابط پارلمانی میان ریاض و اسلام آباد، فعالسازی کمیته دوستی میان مجالس دو کشور و گفت و گو درخصوص همکاری های میان دو طرف اعلام کرده است.
تقریبا همزمان با سفر هیات پارلمانی عربستان به پاکستان، نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز به ریاض سفر کرد. پاکستان که از سفر مودی به عربستان، امضای چند توافقنامه میان دهلی نو و ریاض و استقبال گرم عربستان از نخست وزیر هند چندان خشنود نیست، سخت به دنبال آن است تا جایگاه خود را به عنوان یکی از متحدان اصلی عربستان حفظ کند زیرا دولتمردان و رهبران پاکستان فقط دراین صورت است که می توانند به حمایت های مالی بلاعوض و پترودلارهای عربستان امیدوار باشند.
عربستان نیز که چشم امید به توانمندی های نظامی و ارتش پاکستان دوخته است، در مقابل پترودلارهایی که حدود دو هفته پیش نیز بیش از 120 میلیون دلار آن در اختیار پاکستان قرار گرفت، انتظارتی از پاکستان دارد هرچند که پاکستان در موضوع جنگ یمن که یکی از مهم ترین و حساس ترین مقاطع برای عربستان بود، به درخواست ریاض برای محلق شدن به این جنگ پاسخ منفی داد و موجب یاس سعودی های شد.
عربستان در سال 2014 نیز یک و نیم میلیارد دلار به عنوان کمک بلاعوض در اختیار دولت پاکستان قرار داد.
به هرحال پاکستان هم اکنون عضوی از ائتلاف نظامی خودساخته عربستان متشکل از 34 کشور است اما هنوز مشخص نیست که قرار است چه نقشی در این ائتلاف ایفا کند.
بسیاری از شخصیت ها و حتی مقامات دولتی و پارلمانی پاکستان معتقدند در کنار دلارهایی که عربستان در قالب کمک بلاعوض در اختیار دولت قرار می دهد، مبالغ هنگفت دیگری را نیز در اختیار گروه های افراطی و مدارس دینی پاکستان قرار می دهد و از این طریق به دنبال ترویج افراط گرایی و فرقه گرایی در پاکستان است؛ عواملی که ریشه اصلی مشکلات امروز پاکستان محسوب می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد