دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

دوهفته نامه باختر زمین

سیاسی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی وورزشی

کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس دهم در ایلام

کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس دهم در ایلام

استان‌ها > ایلام - سایت عصر ایلام اسامی برخی نامزدهای احتمالی مجلس دهم را در استان منتشر کرده است.
برخی از این کاندیداها عبارتند از:
سلام امینی

آراء بالا و 61 هزار نفری سلام امینی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نهم اگر چه او را با اختلاف چهارهزار رأی با نفر اول از دستیابی به هدف اصلی بازداشت، اما موجب شد تا بسیاری از وی به عنوان پدیده انتخابات در آن دوره نام ببرند و آن را پایه‌ای اساسی برای بخت بالای او در انتخابات آتی و پوشیدن قبای نمایندگی مردم ایلام قلمداد کنند. دلبستگی فراوان به رأی پایه مردم زادگاهش در ملکشاهی و پتانسیل فزاینده‌ی بالای این ایل در جهت فرستادن فردی از میان خود به مجلس پس از دوره‌های مختلف، بسیاری را بر آن داشته تا شانس بالایی را برای وی -حدأقل در راهیابی به دور دوم انتخابات- قائل شوند. گرچه شنیده می‌شود با رایزنی‌های بزرگان و کاندیداهای این ایل، تعداد کاندیداهای ملکشاهی از 12 نفر به دو نفر کاهش یافته است، اما حضور قدرتمندانه شخصی به نام موسی میرزایی، چالشی جدی را بر سر راه امینی و هوادارانش قرار داده است. امینی به احتمال زیاد در این مدت از مانور بر روی حضور خود در دوران دفاع مقدس، عنوان جانباز جنگی و همچنین تعلق به جامعه‌ی فرهنگیان و معلمان در جهت جلب حمایت خانواده‌های ایثارگران و فرهنگیان غافل نخواهد شد؛ اگرچه کثرت و تنوع افکار در میان این قشر و حضور برخی دیگر از کاندیداها همچون محمدرضا ناصری‌شوهان با این شاخصه‌ی مشترک باعث تقسیم آرا و گرایش آن به سمت سایر کاندیداهای احتمالی نیز خواهد شد. سلام امینی هیچگاه بطور شفاف مواضع سیاسی خود را بیان ننموده است، اما شنیده می‌شود بطور قطعی عمده برنامه‌های خود را به سمت حمایت از جریان اعتدال و مواضع دولت تنظیم خواهد نمود؛ سیاستی که بخشی از آرای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل را به سمت او خواهد کشید؛ غافل از آنکه تشکیلاتی نبودن او و عدم تعلق به هر یک از جریان‌های سیاسی رایج، او را از بهره‌برداری و برخورداری از مزایا و آرای این حوزه محروم خواهد ساخت. اینکه تا ماه‌های مانده به انتخابات، موسی میرزایی از ایل ملکشاهی به نفع سلام امینی کناره‌گیری خواهد کرد؟ تا آن روز مواضع سیاسی وی شفاف‌تر از گذشته خواهد شد؟ جامعه ایثارگران و فرهنگیان به چه میزان او را از حمایت‌های خود برخوردار می‌سازند؟ سوالاتی هستند که شاید خود امینی نیز هنوز پاسخی قطعی برای آنها نداشته باشد.

صادق چراغی
چراغی را شاید بتوان یکی از جوانترین کاندیداهای ایلی و حزبی انتخابات مجلس دهم در ایلام برشمرد که ستون‌های امیدواری خویش را بر روی تئوری پیوند ایل-حزب متمرکز نموده است. تئوری‌ای که بر مبنای آن آرای ایلی، پایه و مقدمات حضور فردی با تفکر سیاسی خاص را در مجلس شورای اسلامی فراهم می‌آورند. حضور و فعالیت قریب 16 سال در احزاب سیاسی اصلاح‌طلب استان و فعالیت‌های وی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی در ایلام، او را به چهره‌ای حامی دولت در سطح جامعه تبدیل کرده است. شنیده می‌شود که تحرکات انتخاباتی چراغی در سطح بزرگان و جوانان ایل ارکوازی با نتایج مثبتی روبرو بوده و حتی نگاه این ایل را به سمت پیوند تفکر سیاسی همراه با دولت در جهت امتیازگیری‌های احتمالی معطوف نموده است. چراغی با امید به حضور و فعالیت‌های فرهنگی چندساله‌اش در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سپس فعالیت‌های اقتصادی، نیم‌نگاهی نیز به جلب حمایت فعالان حوزه فرهنگی و اقتصادی شمال استان دوخته است. او در این مدت ضمن تأکید بر سابقه‌ی خود بعنوان موسس اولین تشکل زیست‌محیطی در استان تلاش نموده است تا نگاه فعالان و تشکل‌های این حوزه را به سمت خویش متمایل نماید. آیا تئوری ایل-حزب چراغی به واقعیت خواهد پیوست و حمایت یکپارچه ایل ارکوازی از او را به دنبال خواهد داشت؟ رقیب درون ایلی او لطیف صادقی به چه میزان از همین حربه استفاده خواهد کرد؟ آیا او خواهد توانست یک رأی از آرای قبیله و یک رای دیگر از آرای تشکیلات سیاسی را به سمت خود جذب نماید؟ اینها همه سوالاتی هستند که صادق چراغیِ جوان باید برای دریافت پاسخ آنها زمان بیشتری بگذارد.

احمد شوهانی
شوهانی با تکیه بر تیم انتخاباتی منسجم و تشکیل مثلثِ کارآمد «ایل- دانشگاه- رسانه» توانست به نمایندگی مردم ایلام در مجلس نهم شورای اسلامی دست یابد. ضلع اول این مثلث، اتحاد و حمایت همه‌جانبه ایل بزرگ شوهان بود که رای «بنوار» بسیار مناسبی را برای او فراهم آورد؛ دانشگاهیان و خاصه دانشجویانی که انبوهی از انرژی و نشاط را به ستاد وی تزریق کردند، ضلع دوم آن را تشکیل دادند. ضلع آخر این مثلث را نیز اصحاب رسانه و بویژه مطبوعاتی‌های استان تشکیل دادند که با حمایت موثر و ارایه تحلیل‌های انتخاباتی، نقش مهمی در انسجام‌بخشی و جهت‌دهی افکار عمومی در جهت حمایت از او داشتند. شوهانی آرام‌آرام خود را در حالی آماده‌ی ورود به کارزار انتخابات دهم می‌کند که تمام اضلاع این مثلث با تغییرات مهم و چالش‌برانگیزی روبرو شده‌اند؛ تعدد و حضور چهار نفر دیگر از ایل شوهان در قامت کاندیدا خطریست که رای پایه احمد شوهانی را با خطر ریزش جدی مواجه کرده است؛ چالشی که تاکنون بزرگان و کاندیداهای این ایل موفق به حل آن نشده و برخی از جلسات آنها در جهت حفظ اتحاد و کاهش تعداد کاندیداها به حداکثر دو نفر بی‌نتیجه مانده است. جمعیت دانشجویی، جمعیتی سیال و در حال تغییر است؛ دانشجویان دیروز، قاعدتاً دانشجویان امروز نیستند؛ اگرچه بخش عمده‌ای از آنها نیز دانشجویانی غیربومی بوده‌اند که اینک دور از ایلام و حوزه انتخابیه به سر می‌برند. شوهانی در طی سه سال حضورش در مجلس نتوانسته بخش اعظمی از انتظارات و توقعات ضلع سوم و آخر مثلث حامیان خود یعنی مطبوعات و رسانه‌ها را برآورده سازد. به نظر می‌رسد یکی از مهمترین چالش‌های شوهانی در ایام انتخابات، ترمیم فاصله‌ی ایجاد شده بین وی و اصحاب رسانه و پاسخگویی به نقد‌های تند و تیز و کارشناسانه‌ی این قشر از حامیان سابق باشد. راهکارهای هواداران شوهانی برای مقابله با این تهدیدها و اندیشه‌ی او برای شکل‌گیری مجدد این مثلث تشکیلاتی قابل تأمل به نظر می‌رسد. آنها معتقدند ضلع اول این مثلث که پایگاه ایلی و طایفه‌ای‌ست اگر چه با تعدد کاندیدا روبروست اما به واسطه‌ی شهرت و برخی حمایت‌ها و فعالیت‌های درون‌ایلی او طی سه سال گذشته حتماً یکی از دو رای خویش را به نام شوهانی به صندوق خواهد انداخت؛ انتقال قریب دوهزار دانشجوی ایلامی از دیگر استان‌ها به ایلام توسط شوهانی طی سال‌های نمایندگی‌اش استدلالی است که او برای رفع نگرانی‌ها در حوزه دانشگاه و حفظ پایگاه برای خود در بین دانشجویان به آن دل بسته است. جذب و جلب حمایت تعدادی فرد اثرگذار و بخشی از بدنه رسانه‌ای استان، راهکار منتخب شوهانی برای بهره‌برداری حداقلی از این پایگاه سابق ارزیابی می‌شود. افزون بر موارد مذکور، حمایت و همراهی با دولت در مواضع گذشته و تأکید بر آن در آینده در جهت کسب حمایت عامه مردم و هوادران دولت و همچنین تلاش فراوان برای تصویب منطقه آزاد مهران در مجلس در مدت زمان باقیمانده از دیگر راهبردهای وی برای کسب رأی مجدد است. برآورده نکردن وعده‌های انتخاباتی او در دور گذشته در حوزه اشتغال نیز از جمله نقاط ضعف او در انتخابات آتی خواهد بود. اگرچه بعید به نظر می‌رسد او بتواند در کاهش تعداد کاندیداهای ایل به موفقیتی چشمگیر برسد اما باید گذر زمان را به نظاره نشست و دید که آیا نام وی بعنوان نفر اول و یا دوم در تعرفه‌های رای مردم شوهان نوشته خواهد شد؟ و آیا خانواده‌های دانشجویان منتقل‌شده و برخی از مطبوعاتیون استان حمایت لازم را از او بعمل خواهند آورد؟
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد